Value360: Onafhankelijke allround adviseurs met een helikopterview op het doolhof van providers en aanbieders in telefonie, cloud en internetverbindingen.

UITGEVERIJ TRICHIS

HAMILTON BRIGHT

PCPO MIDDEN-BRABANT

THE VITA GROUP

TITAN PROJECTS

WILLEMSEN SPORT

 

THE VITA GROUP

 

 

Aanleiding

The Vita Group, een bedrijf met de moedermaatschappij in UK, bestaat in Nederland uit de bedrijven Caligen (Breda), Draka Interfoam (Hillegom) en Radium Foam (Maastricht). De IT manager had besloten de gehele IT te outsourcen naar een datacenter. Hierdoor ontstond de behoefte om het IP-VPN netwerk danig te redesignen. De bestaande onderlinge verbindingen met het MPLS netwerk tussen de (inmiddels) 4 locaties voldeden niet langer.

 

De situatie

The Vita Group heeft in Nederland 3 vestigingen waarvan de IT gecentraliseerd is in een datacenter in Nieuwkuijk. Om deze omgeving te ontsluiten moest een redesign van het netwerk worden gemaakt. Peter van Doorn van Value360 heeft dit design in overleg met Joland Beerens, IT manager van Caligen, gemaakt. Omdat er nog een langlopende contractuele verplichting bestond met de leverancier van het MPLS netwerk is met deze partij een onderhandeling gestart over kosten en levertijd van het vernieuwde IP-VPN netwerk.

 

De aanpak

 

De keuze

Door de keuze voor nieuwe access technologieƫn is het netwerk schaalbaar gemaakt en daarmee toekomstbestendig. Het biedt de mogelijkheid om in de toekomst meer bandbreedte af te nemen zonder dat daarbij de technische structuur moet worden aangepast. Dit maakt het flexibel en relatief eenvoudig om het netwerk aan te passen aan veranderde wensen en eisen.

 

Het resultaat

Het netwerk voldoet aan de nieuwe topologie. Door het inbouwen van redundantie is de beschikbaarheid van het netwerk drastisch toegenomen. De kosten zijn ondanks hogere bandbreedtes en redundantie ongeveer gelijk gebleven. Hierdoor kon The Vita Group probleemloos haar IT outsourcen naar een extern datacenter.

Inmiddels wordt een nieuwe stap gezet. Op Europees niveau wordt nu gekeken naar een pan-Europees IP-VPN netwerk. De eerste verkennende gesprekken met potentiƫle leveranciers worden gevoerd. Uiteraard wederom begeleid door Value360 adviseur Peter van Doorn aan de hand van een door hem geschreven RfP.

 

www.thevitagroup.com

 

OVER ONS

DIENSTEN

CASES & REFERENTIES

CONTACT

HOME

NIEUWS