Value360: Onafhankelijke allround adviseurs met een helikopterview op het doolhof van providers en aanbieders in telefonie, cloud en internetverbindingen.

UITGEVERIJ TRICHIS

HAMILTON BRIGHT

PCPO MIDDEN-BRABANT

THE VITA GROUP

TITAN PROJECTS

WILLEMSEN SPORT

 

WILLEMSEN SPORT

 

 

Aanleiding

Willemsen Sport is een sportschool in Oosterhout. Zij bieden hun klanten o.a. fitness, groepslessen en eGym in een prachtige ambiance. Omdat de fitnessapparatuur de individuele scores van de sporters registreert middels een cloudoplossing was er behoefte aan meer internetbandbreedte. Daarnaast werd mij gevraagd om eens te kijken naar de huidige telefoniekosten. De wens was wel dat de aanwezige Siemens centrale, ondanks dat deze een respectabele leeftijd had bereikt, niet vervangen zou worden.

 

De aanpak

Eerst heb ik onderzocht welke internetprovider de beste bandbreedte kon leveren. Al snel bleek dat een VDSL-oplossing voor deze case de enige optie was.

Tevens ontving ik van de klant de nota’s van de diverse providers. Hieruit bleek dat nogal wat providers maandelijks een nota stuurden voor diverse diensten zoals telefonie en internet. Ik heb voor de klant alles in kaart gebracht en gezocht naar een provider die één verbinding kon leveren waarover zowel telefonie als internet verkeer probleemloos kan plaatsvinden.

 

De keuze

Nadat ik diverse oplossingen  aan de klant had toegelicht werd er gekozen voor Datel Acces. Zij leveren een VDSL met voldoende bandbreedte voor zowel telefonie als internet. Met behulp van een converter kon de oude Siemens Centrale probleemloos in dienst blijven. Bovendien is Datel Acces ook leverancier van Hosted Telefonie oplossingen.

 

Het resultaat

Nadat de verbinding was opgeleverd en de converter werd geïnstalleerd heeft de migratie probleemloos plaats gevonden. Het resultaat was dat de bandbreedte werd verviervoudigd en dat de maandelijkse kosten voor internet en telefonie circa met 35% daalden. Na 2 weken werd ik gebeld door de klant. Zijn Siemens centrale had volledig de geest gegeven. Met behulp van het adequate optreden van Datel Acces werden de inkomende gesprekken doorgeschakeld naar mobiel. Dit betekende dat de bereikbaarheid van Willemsen Sport niet in het geding is geweest. De volgende dag werd de Siemens centrale vervangen door een hosted telefonie oplossing van Datel Acces waardoor de klant de bedrijfsvoering weer optimaal kon uitvoeren.

In eerste instantie was de klant sceptisch. Datel Acces was voor hem geen bekende provider. Gezien hun snelle actie bij het oplossen van de telefonische bereikbaarheid is deze scepsis volledig weggenomen en is Willemsen Sport uitermate tevreden over het advies.

 

willemsen-sport.nl

 

OVER ONS

DIENSTEN

CASES & REFERENTIES

CONTACT

HOME

NIEUWS